Počet porcí 6 Doba přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
416 KJ |
Bílkoviny |
4,9 g |
Sacharidy |
17,8 g |
Tuky |
1,2 g |
Vláknina |
3,15 g |
· 1 l vody
· 200 ml 1,5% mléka
· 20 g hladké mouky
· 1 g muškátového oříšku
· 150 g čerstvých klíčků
· 50 g čerstvé bazalky
· sůl
Postup:
- · Dýni očistíme, vydlabeme měkký vnitřek. Loupat se nemusí. Nakrájíme na kostičky a vaříme v 1 l vody doměkka. Trvá to podle velikosti kostiček zhruba 20 minut.
- · Jakmile je dýně měkká, sundáme ze sporáku, přidáme 2 lžíce hladké mouky a rozmixujeme.
- · Polévku vrátíme na sporák, přivedeme k varu a přidáme mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Necháme probublávat asi 5 minut. Polévku je potřeba hlídat a často míchat, aby se nepřichytila ke dnu.
- · Polévku servírujeme ozdobenou čerstvými klíčky a bazalkou.