4 porce Doba
přípravy 2,5 hodiny
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
1 424 KJ |
Bílkoviny |
41,1 g |
Sacharidy |
4,1 g |
Tuky |
16,5 g |
Vláknina |
0,5 g |
Suroviny
·
1 kg jehněčích žebírek
·
50 g česneku
·
50 g cibule
·
Sůl
·
Pepř
·
Rozmarýn
Postup
·
Česnek utřeme se solí a pepřem. Vzniklou pastou
potřeme žebírka ze všech stran. Maso dáme do chladu uležet 1–2 dny.
·
Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme do pekáče k masu.
Podlijeme vodou a pečeme v mírně vyhřáté troubě až jsou žebírka měkká.
·
Servírujeme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Poznámka 1
Jehněčí maso je dost tučné, proto si ho dopřejeme jen čas od
času a malou porci. 1 kg žebírek bohatě stačí na 4 porce, někdy i na 5 porcí.
Záleží na tom, jak masitá jsou.
Poznámka 2
Žebírka pečeme raději delší dobu a na mírnou teplotu, aby se
tuk v pekáči nepřepaloval. Výpek nikdy nejíme. Je hodně mastný.