2 porce Doba
přípravy 60 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
1 341 KJ |
Bílkoviny |
16,5 g |
Sacharidy |
34 g |
Tuky |
12,6 |
Vláknina |
2,8 g |
Suroviny
·
50 g kulatozrnné rýže
·
400 ml vývaru
·
350 g máslové dýně
·
70 g parmezánu
·
10 g bazalky
·
0,5 lžičky olivového oleje
·
Sůl
·
Pepř
Postup
·
Dýni oloupeme a vydlabeme dužinu. Nakrájíme na
kostičky. Osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem.
·
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 25
minut (podle velikosti kostiček).
·
Rýži podlijeme malým množstvím vývaru, přivedeme
k varu. Mícháme a postupně přiléváme vývar, až je rýže měkká. Na konci
vaření musí v rýži zůstat trochu tekutiny, abychom dosáhli krémovité
konzistence.
·
Do rýže přimícháme 50 g parmezánu, dýni a část
bazalky. Dochutíme solí a pepřem. Zbytek parmezánu a bazalky si necháme
na ozdobu.
·
Přikryjeme poklicí a necháme zhruba 5 minut
dojít.
·
Servírujeme ozdobené lístky bazalky a několika
hoblinkami parmezánu.