Kuře s hlívou ústřičnou

 

1 porce                                                                                             Doba přípravy 45 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

902 KJ

Bílkoviny

30,7 g

Sacharidy

8,3 g

Tuky

6,6 g

Vláknina

2,2 g

 

Suroviny

·        1 kuřecí stehno bez kosti a kůže

·        100 g hlívy ústřičné

·        5 g hladké mouky

·        Sůl

·        Kmín

Postup

·        Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a vložíme do hrnce společně s mase. Mírně podlijeme vodou, jen tak, aby se jídlo nepřipalovalo. Osolíme a okořeníme kmínem.

·        Dusíme cca 30 minut, podle potřeby během dušní podléváme vodou.

·        Když je maso a hlíva měkké, rozmícháme ve studené vodě hladkou mouku a přidáme do hrnce. Povaříme. Pokud je třeba, přidáme vodu, aby byla omáčka měla požadovanou konzistenci.

·        Servírujeme s rýží a s nakrájenou čerstvou zeleninou, např. rajčata, pórek, mungo klíčky