1 porce Doba
přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
902 KJ |
Bílkoviny |
30,7 g |
Sacharidy |
8,3 g |
Tuky |
6,6 g |
Vláknina |
2,2 g |
Suroviny
·
1 kuřecí stehno bez kosti a kůže
·
100 g hlívy ústřičné
·
5 g hladké mouky
·
Sůl
·
Kmín
Postup
·
Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a vložíme
do hrnce společně s mase. Mírně podlijeme vodou, jen tak, aby se jídlo
nepřipalovalo. Osolíme a okořeníme kmínem.
·
Dusíme cca 30 minut, podle potřeby během dušní
podléváme vodou.
·
Když je maso a hlíva měkké, rozmícháme ve
studené vodě hladkou mouku a přidáme do hrnce. Povaříme. Pokud je třeba,
přidáme vodu, aby byla omáčka měla požadovanou konzistenci.
· Servírujeme s rýží a s nakrájenou čerstvou zeleninou, např. rajčata, pórek, mungo klíčky