2 porce Doba přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
842 KJ |
Bílkoviny |
28,3 g |
Sacharidy |
13,7 g |
Tuky |
3,6 g |
Vláknina |
371 g |
Suroviny
·
250 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
·
250 g hlívy ústřičné
·
50 g cibule
·
1 lžíce hladké mouky
·
Cca 0,5 l vývaru
·
1 lžička mleté sladké papriky
·
0,5 lžičky kmínu
·
Sůl
·
Pepř
·
50 g pórku
Postup
·
Cibuli a hlívu nakrájíme na kousky, podlijeme
trochou vývaru. Okořeníme paprikou,
kmínem, solí a pepřem. Vaříme, až hlíva změkne.
·
V malém množství vody rozmícháme mouku,
přidáme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.
·
Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké
plátky. Hodíme do omáčky a necháme povařit 2–3 minuty.
·
Servírujeme s rýží, ozdobené kolečky pórku.
Poznámka 1
Kuřecí prsa, která necháme povařit jen takto krátkou dobu
zůstávají krásně šťavnatá. Navíc neztratí téměř nic ze svojí hmotnosti, takže
na porci nám stačí menší množství masa. Na druhou stranu nemůžeme očekávat, že
budeme mít z takto připraveného masa vývar.
Poznámka 2
Jídlo by mělo být spíš husté, s malým množstvím omáčky.