Kuřecí prsa na paprice s hlívou ústřičnou

 2 porce                                                                                 Doba přípravy 45 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

842 KJ

Bílkoviny

28,3 g

Sacharidy

13,7 g

Tuky

3,6 g

Vláknina

371 g

 

Suroviny


·        250 g kuřecích prsou bez kosti a kůže

·        250 g hlívy ústřičné

·        50 g cibule

·        1 lžíce hladké mouky

·        Cca 0,5 l vývaru

·        1 lžička mleté sladké papriky

·        0,5 lžičky kmínu

·        Sůl

·        Pepř

·        50 g pórku


Postup

·        Cibuli a hlívu nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vývaru.  Okořeníme paprikou, kmínem, solí a pepřem. Vaříme, až hlíva změkne.

·        V malém množství vody rozmícháme mouku, přidáme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut.

·        Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Hodíme do omáčky a necháme povařit 2–3 minuty.

·        Servírujeme s rýží, ozdobené kolečky pórku.

Poznámka 1

Kuřecí prsa, která necháme povařit jen takto krátkou dobu zůstávají krásně šťavnatá. Navíc neztratí téměř nic ze svojí hmotnosti, takže na porci nám stačí menší množství masa. Na druhou stranu nemůžeme očekávat, že budeme mít z takto připraveného masa vývar.

Poznámka 2

Jídlo by mělo být spíš husté, s malým množstvím omáčky.