Ostrá kuřecí polévka (pomalý hrnec)

 

5 porcí                                                                                  Doba přípravy 6 hodin

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

597 KJ

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

14 g

Tuky

3,4 g

Vláknina

1,8 g

 

Suroviny

·        Kosti, křídla a ořez z 1 kuřete

·        1 mrkev

·        1 petržel

·        ½ malého celeru

·        1 malá cibule

·        5 stroužků česneku

·        Cca 5 cm čerstvého zázvoru

·        1 badyán

·        0,5 lžičky mletého koriandru

·        Sůl

·        Hrst polévkových nudlí

·        Cca 10 cm pórku

·        Podle chuti chilli papričky

Postup

·        Do pomalého hrnce dáme očištěnou mrkev, celer, petržel. Cibuli, česnek a zázvor i se slupkou. Přidáme kuře, badyán koriandr a sůl. Zalijeme zhruba 1 l vody. Hrnec zapneme na L a necháme táhnout alespoň 6 hodin.

·        Vývar přecedíme do hrnce. Z vývaru sebereme všechen tuk. Ve vývaru uvaříme nudle.

·        Maso obereme a dáme stranou. Mrkev, celer a petržel nakrájíme. Z cibule, česneku a zázvoru sloupneme slupku a rozmačkáme.

·        Když jsou nudle uvařené, vrátíme do polévky maso a zeleninu a necháme prohřát.

·        Servírujeme ozdobené čerstvým nakrájeným pórkem a chilli papričkami.