5 porcí Doba
přípravy 6 hodin
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
597 KJ |
Bílkoviny |
13 g |
Sacharidy |
14 g |
Tuky |
3,4 g |
Vláknina |
1,8 g |
Suroviny
·
Kosti, křídla a ořez z 1 kuřete
·
1 mrkev
·
1 petržel
·
½ malého celeru
·
1 malá cibule
·
5 stroužků česneku
·
Cca 5 cm čerstvého zázvoru
·
1 badyán
·
0,5 lžičky mletého koriandru
·
Sůl
·
Hrst polévkových nudlí
·
Cca 10 cm pórku
·
Podle chuti chilli papričky
Postup
·
Do pomalého hrnce dáme očištěnou mrkev, celer,
petržel. Cibuli, česnek a zázvor i se slupkou. Přidáme kuře, badyán koriandr a
sůl. Zalijeme zhruba 1 l vody. Hrnec zapneme na L a necháme táhnout alespoň 6
hodin.
·
Vývar přecedíme do hrnce. Z vývaru sebereme
všechen tuk. Ve vývaru uvaříme nudle.
·
Maso obereme a dáme stranou. Mrkev, celer a
petržel nakrájíme. Z cibule, česneku a zázvoru sloupneme slupku a
rozmačkáme.
·
Když jsou nudle uvařené, vrátíme do polévky maso
a zeleninu a necháme prohřát.
·
Servírujeme ozdobené čerstvým nakrájeným pórkem
a chilli papričkami.