1 porce Doba přípravy 2 hodiny + marinování do druhého dne
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
3 012 KJ |
Bílkoviny |
57,3 g |
Sacharidy |
12,5 g |
Tuky |
49 g |
Vláknina |
0,5 |
Suroviny
·
400 g vepřových žeber
·
50 g medu
·
20 g česneku
·
5 g čerstvého zázvoru
·
10 g sladké chilli omáčky
·
1 lžička rybí omáčky
·
1 lžička sójové omáčky
Postup
·
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli
omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme.
·
Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry
přikryjeme fólií, aby neosychala a necháme nejméně přes noc v chladu marinovat.
·
Žebra i s marinádou přemístíme do pekáčku.
Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě zhruba na 200
stupňů. Během pečení žebra několikrát poléváme
marinádou.
·
Servírujeme s chlebem a salátem. Hodí se např.
salát s velkým podílem polníčku, mangoldu nebo rukoly.