Pečená žebra s medem

 

1 porce                                                      Doba přípravy 2 hodiny +  marinování do druhého dne                                        

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

3 012 KJ

Bílkoviny

57,3 g

Sacharidy

12,5 g

Tuky

49 g

Vláknina

0,5

 

Suroviny


·        400 g vepřových žeber

·        50 g medu

·        20 g česneku

·        5 g čerstvého zázvoru

·        10 g sladké chilli omáčky

·        1 lžička rybí omáčky

·        1 lžička sójové omáčky


Postup

·        Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme.

·        Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry přikryjeme fólií, aby neosychala a necháme nejméně přes noc v chladu marinovat.

·        Žebra i s marinádou přemístíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě zhruba na 200 stupňů.   Během pečení žebra několikrát poléváme marinádou.

·        Servírujeme s chlebem a salátem. Hodí se např. salát s velkým podílem polníčku, mangoldu nebo rukoly.