2 porce Doba
přípravy 30 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
989 KJ |
Bílkoviny |
14,4 g |
Sacharidy |
34,3 g |
Tuky |
4,3 g |
Vláknina |
4,5 g |
Suroviny
·
250 ml vepřového vývaru bez tuku
·
40 g vepřové panenky
·
70 g vařených širokých nudlí
·
40 g mrkve
·
40 g petržele
·
40 g celeru
·
30 g cibule
·
5 g hladké mouky
·
30 ml mléka
·
0,5 lžičky nakrájené pažitky
·
Sůl
·
Pepř
·
Muškátový květ
·
Petrželka na ozdobu
Postup
·
Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme. Celer, petržel
a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev necháme v celku. Uvaříme ve vývaru do
měkka.
·
Nudle uvaříme podle návodu.
·
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme stranou.
·
V trošce vody rozmícháme mouku, přidáme k polévce.
Polévku ochutíme solí, muškátovým květem a rozmixujeme. Zjemníme mlékem,
přidáme pažitku a povaříme.
·
Vepřovou panenku nakrájíme na velmi tenké
plátky. V malém kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu a do vroucí
vody dáme panenku. Počkáme zhruba 2 minuty, až zbělá. Nesmí se vařit.
·
Do středu talíře navrstvíme nudle, kolem
nalijeme polévku, přidáme panenku a ozdobíme na kolečka nakrájenou mrkví, čerstvou
petrželkou a mletým pepřem.