2 porce Doba přípravy 30 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
594 KJ |
Bílkoviny |
10,9, g |
Sacharidy |
18,9 g |
Tuky |
2,3 g |
Vláknina |
13,3 g |
Suroviny
·
600 g hlávkové kapusty
·
5 g másla
·
50 g cibule
·
2 stroužky česneku
·
Sůl
·
Pepř
Postup
·
Cibuli nakrájíme na drobno a česnek nastrouháme.
·
Cibuli a česnek dáme do kastrolu, mírně
podlijeme vodou (jen 3 –4 lžíce) a necháme povařovat. Mezi tím si připravíme
kapustu.
·
Z kapusty odstraníme velké zelené listy a
vyřízneme košťál. Nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme k cibuli a česneku.
Osolíme a opepříme. Podle potřeby po lžících přidáváme během vaření vodu, aby
se kapusta nepřichytila ke dnu.
·
Po celou dobu tepelné úpravy mícháme, aby se
kapusta dělala rovnoměrně. Podle potřeby přidáváme po lžících vodu.
·
Mícháme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne.
Neměla by se dělat dlouho, aby neztratila barvu a zůstala svěží. Nakonec do
kapusty vmícháme malou lžičku másla pro zjemnění.
·
Servírujeme jako přílohu k masu. Dobrá je i
bez masa s bramborovou kaší.