Přílohová kapusta

 2 porce                                                                                 Doba přípravy 30 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

594 KJ

Bílkoviny

10,9, g

Sacharidy

18,9 g

Tuky

2,3 g

Vláknina

13,3 g

 

Suroviny


·        600 g hlávkové kapusty

·        5 g másla

·        50 g cibule

·        2 stroužky česneku

·        Sůl

·        Pepř


Postup

·        Cibuli nakrájíme na drobno a česnek nastrouháme.

·        Cibuli a česnek dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou (jen 3 –4 lžíce) a necháme povařovat. Mezi tím si připravíme kapustu.

·        Z kapusty odstraníme velké zelené listy a vyřízneme košťál. Nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme k cibuli a česneku. Osolíme a opepříme. Podle potřeby po lžících přidáváme během vaření vodu, aby se kapusta nepřichytila ke dnu.

·        Po celou dobu tepelné úpravy mícháme, aby se kapusta dělala rovnoměrně. Podle potřeby přidáváme po lžících vodu.

·        Mícháme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne. Neměla by se dělat dlouho, aby neztratila barvu a zůstala svěží. Nakonec do kapusty vmícháme malou lžičku másla pro zjemnění.

·        Servírujeme jako přílohu k masu. Dobrá je i bez masa s bramborovou kaší.