Vepřová pečeně s olivami, kapary a šunkou

 

1 porce                                                                                             Doba přípravy 15 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

1 764 KJ

Bílkoviny

50,4 g

Sacharidy

9,2 g

Tuky

19,9 g

Vláknina

0,1 g

 

Suroviny


·        150 g vepřové pečeně

·        20 g šunky od kosti

·        15 g oliv

·        10 g kapary

·        50 g 15% smetany

·        100 ml 1,5 % mléka

·        5 g hořčice

·        5 ml worcestrové omáčky

·        Mletý bílý pepř

·        Sůl


Postup

·        Šunku nakrájíme na velmi jemné nudličky a olivy na kolečka.

·        Maso paličkou naklepeme na tenký plátek, osolíme a opepříme bílým pepřem. Na nepřilnavé pánvi na sucho zprudka z obou stran opečeme. Když je maso dost tenké, stačí z každé strany 2-3 minuty. Pak maso vyndáme a schováme do tepla, než připravíme omáčku.

·        Na stejné pánvi, na které jsme dělali maso, lehce opečeme nudličky šunky, Polovinu šunky z pánve odebereme a schováme na ozdobu.

·        Ke zbylé šunce na pánev přidáme olivy, kapary, smetanu, mléko, hořčici a worcestrovou omáčku. Směs necháme přejít varem. Opět stačí cca 2 minuty. Pokud je třeba, dochutíme bílým pepřem a solí.

·        Servírujeme s pečenými bramborami a ozdobíme opečenou šunkou.