1 porce Doba
přípravy 15 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
1 764 KJ |
Bílkoviny |
50,4 g |
Sacharidy |
9,2 g |
Tuky |
19,9 g |
Vláknina |
0,1 g |
Suroviny
·
150 g vepřové pečeně
·
20 g šunky od kosti
·
15 g oliv
·
10 g kapary
·
50 g 15% smetany
·
100 ml 1,5 % mléka
·
5 g hořčice
·
5 ml worcestrové omáčky
·
Mletý bílý pepř
·
Sůl
Postup
·
Šunku nakrájíme na velmi jemné nudličky a olivy
na kolečka.
·
Maso paličkou naklepeme na tenký plátek, osolíme
a opepříme bílým pepřem. Na nepřilnavé pánvi na sucho zprudka z obou stran
opečeme. Když je maso dost tenké, stačí z každé strany 2-3 minuty. Pak
maso vyndáme a schováme do tepla, než připravíme omáčku.
·
Na stejné pánvi, na které jsme dělali maso,
lehce opečeme nudličky šunky, Polovinu šunky z pánve odebereme a schováme
na ozdobu.
·
Ke zbylé šunce na pánev přidáme olivy, kapary,
smetanu, mléko, hořčici a worcestrovou omáčku. Směs necháme přejít varem. Opět
stačí cca 2 minuty. Pokud je třeba, dochutíme bílým pepřem a solí.
·
Servírujeme s pečenými bramborami a
ozdobíme opečenou šunkou.