8 porcí Doba přípravy 1 hodina + chladnutí
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická hodnota | 816 KJ |
Bílkoviny | 6,4 g |
Sacharidy | 22,5 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 3 g |
Suroviny
· 600 g brambor
· 1 mrkev
· 1 petržel
· ½ menšího celeru
· 4 vejce
· 1 větší cibule
· 100 g sterilovaných okurek
· 60 g hořčice
· 120 g jogurtu
· 100 g majonézy light
· Sůl, pepř
Postup
· Brambory, mrkev, celer, petržel a vejce uvaříme. Brambory vaříme ve slupce. Vše necháme vychladnout.
· Brambory, zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a okurky nadrobno.
· Přidáme hořčici, jogurt a majonézu. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
PoPoznámka: Kdo chce, může majonézu úplně vynechat a nahradit pouze jogurtem.