Počet porcí 4 Doba přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická hodnota | 532 KJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 14,5 g |
Tuky | 4,9 g |
Vláknina | 4 g |
Suroviny
· 800 g červeného mangoldu
· 1 cibule
· 5 velkých stroužků česneku
· Cca 100 ml nízkotučného mléka
· 100 ml 16 % krémové smetany
· Sůl
Postup
· Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou a dusíme, než si připravíme mangold.
· Mangold pečlivě omyjeme a nasekáme nadrobno i s řapíky. Přidáme do hrnce a dusíme, dokud není mangold měkký. Kontrolujeme hlavně řapíky, ty jsou tvrdší. Podle potřeby podléváme malým množstvím vody, aby se mangold nepřipaloval.
· V mléce rozmícháme mouku, přidáme k mangoldu a společně ještě povaříme.
· Nakonec zjemníme smetanou a osolíme. Když je směs moc řídká, redukujeme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.