Počet porcí 2 Doba přípravy 30 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická hodnota | 1 223 KJ |
Bílkoviny | 36 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 9,1 g |
Vláknina | 2,3 g |
Suroviny
· 300 g vepřových jater
· 1 menší cibule
· 1 lžíce hladké mouky
· 1 lžička mleté sladké papriky
· 0,5 lžičky kmínu
· Vývar bez soli na podlévání
· Sůl na dochucení
Postup
· Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
· Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.
· Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
· Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.
· Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla).
· Servírujeme s rýží, a čerstvou zeleninou. (pórek, polníček, rajčata, paprika).