Vepřová játra na kmíně

 Počet porcí 2                                                                        Doba přípravy 30 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

1 223 KJ

Bílkoviny

36 g

Sacharidy

17 g

Tuky

9,1 g

Vláknina

2,3 g

 

Suroviny

·        300 g vepřových jater

·        1 menší cibule

·        1 lžíce hladké mouky

·        1 lžička mleté sladké papriky

·        0,5 lžičky kmínu

·        Vývar bez soli na podlévání

·        Sůl na dochucení

Postup

·        Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.

·        Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.

·        Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.

·        Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.

·        Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla).

·        Servírujeme s rýží, a čerstvou zeleninou. (pórek, polníček, rajčata, paprika).