Jemné kapustové karbanátky s mletým vepřovým masem

 

5 porcí                                                                                   Doba přípravy 45 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

1 226 kj

Bílkoviny

16,8 g

Sacharidy

19,6 g

Tuky

15,2 g

Vláknina

2,4 g

 

Suroviny


·        400 g hlávkové kapusty

·        400 g mletého vepřového masa

·        2 vejce

·        1 rohlík

·        55 ml mléka

·        130 g cibule

·        15 g česneku

·        Sůl

·        Pepř

·        Kukuřičné lupínky na obalení


Postup

·        Kapustu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.

·        Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Prohněteme, abychom neměli v karbanátcích celé kousky rohlíku. Přidáme 2 vejce a maso.

·        Uvařenou kapustu scedíme, necháme dobře okapat a nameleme nebo rozdrtíme v mixéru. Výsledná hmota by neměla být úplně kašovitá. Přidáme k masu.

·        Ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme. Tvarujeme malé karbanátky a obalujeme v rozdrcených kukuřičných lupíncích.

·        Pečeme v troubě na pečícím papíru při teplotě 220 °C zhruba 10 minut, až lupínky na povrchu zezlátnou.

Poznámka

Na karbanátky můžeme použít i kuřecí, jehněčí, krůtí, hovězí nebo míchané maso. Záleží na tom, o máme rádi.