2 porce Doba přípravy 20 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
942 KJ |
Bílkoviny |
14,3 g |
Sacharidy |
27,5 g |
Tuky |
5,9 g |
Vláknina |
1.1 g |
Suroviny
·
40 g křenu
·
750 ml nízkotučného mléka
·
1 lžíce hladké mouky
·
Sůl
·
Pepř
·
Citronová šťáva
Postup
·
Nastrouháme křen na jemném struhadle.
·
Do hrnce dáme vařit mléko, malé množství studeného
si dáme stranou a rozmícháme v něm mouku. Když začne mléko v hrnci vařit
přidáme zbytek mléka s moukou, Za častého míchání přivedeme k varu.
Několik minut povaříme.
·
Přidáme nastrouhaný křen a necháme ještě 2-3
minuty povařit. Pořád mícháme, aby se mléko nepřipálilo.
·
Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou
šťávou.
·
Na talíři můžeme ozdobit najemno nakrájeným
pórkem.
Poznámka: Servírujeme jako bezmasé jídlo s knedlíkem nebo
bramborem. Pro milovníky masa servírujeme s vařeným hovězím masem, uzeným
masem nebo vařeným vepřovým nebo hovězím jazykem.