Suroviny
· 450 g kuřecích stehenních řízků
· 140 g rybích filetů (měla jsem
okouníka mořského)
· 180 g kulatozrnné rýže
· 85 g cibule
· 10 g česneku
· 170 g žluté, zelené nebo červené
papriky
· 60 g pórku
· 100 g rajčat
· 40 ml rybí omáčky chin su
· ½ lžičky mletou papriky
· Sůl
· Hrst čerstvého koriandru
Postup
1. Maso nakrájíme na kousky a v pánvi
bez použití tuku prudce zatáhneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a
restujeme cca 3-4 minuty.
2. Přidáme na drobno nasekaný česnek a
na proužky nakrájenou papriku. Zase restujeme cca 3-4 minuty.
3. Přisypeme rýži, podlijeme vodou a
rybí omáčkou. Okořeníme mletou paprikou a osolíme. Promícháme. Na povrch naskládáme rybí filety,
na kolečka nakrájená rajčata a pórek. Přivedeme k varu, ubereme teplotu a
necháme vařit, až rýže změkne a tekutina se vyvaří.
4. Nakonec navrch ozdobíme a dochutíme
nasekaným koriandrem.