Suroviny
· 180 g vařené jasmínové rýže
· 150 g kuřecích stehenních řízků
· 1 střední zelená, žlutá nebo červená
paprika
· 50 g pórku
· 50 g sýrového dipu (dip nacho cheese
style Santa Maria)
· 25 g vyzrálé kozí goudy
· 5 – 10 kapek lanýžového oleje
· Jarní cibulka na ozdobení
· Sůl
Postup
1. Maso nakrájíme na kostičky, dáme
opékat na rozpálenou pánev (na sucho bez oleje) nejprve z jedné strany.
Nemícháme, aby se maso zatáhlo. Když je maso z jedné strany opečené,
přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme z druhé strany.
2. Vařenou rýži v misce smícháme s nakrájeným
pórkem a sýrovým dipem. Když je maso hotové, přidáme k rýži a dobře
promícháme.
3. Směs přendáme do zapékací misky.
Posypeme na strouhaným kozím sýrem. Zapékáme v troubě při teplotě 220°C až povrch lehce zezlátne.
4. Servírujeme přímo v zapékací misce
pokapané lanýžovým olejem a ozdobené jarní cibulkou.