Zapečená rýže s kuřecém masem a kozí goudou

 

Suroviny

·       180 g vařené jasmínové rýže

·       150 g kuřecích stehenních řízků

·       1 střední zelená, žlutá nebo červená paprika

·       50 g pórku

·       50 g sýrového dipu (dip nacho cheese style Santa Maria)

·       25 g vyzrálé kozí goudy

·       5 – 10 kapek lanýžového oleje

·       Jarní cibulka na ozdobení

·       Sůl

Postup

1.    Maso nakrájíme na kostičky, dáme opékat na rozpálenou pánev (na sucho bez oleje) nejprve z jedné strany. Nemícháme, aby se maso zatáhlo. Když je maso z jedné strany opečené, přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme z druhé strany.

2.    Vařenou rýži v misce smícháme s nakrájeným pórkem a sýrovým dipem. Když je maso hotové, přidáme k rýži a dobře promícháme.

3.    Směs přendáme do zapékací misky. Posypeme na strouhaným kozím sýrem. Zapékáme v troubě při teplotě 220°C až povrch lehce zezlátne.

4.    Servírujeme přímo v zapékací misce pokapané lanýžovým olejem a ozdobené jarní cibulkou.