Dýňová polévka s polníčkem a slanou granolou

 

Suroviny

·       1 střední dýně Hokaido

·       ½ lžíce hladké mouky

·       ¼ l nízkotučného mléka

·       Sůl, pepř, muškátový květ, muškátový oříšek

·       Na ozdobu granola, polníček, mungo klíčky a smetana

Postup

1.    Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Použijeme tolik vody, aby byla přibližně 2 cm nad nakrájenou dýní.

2.    Když je dýně uvařená, přidáme mouku a dýni rozmixujeme.

3.    Vrátíme na sporák, přidáme mléko, sůl a koření. Povaříme. Když je polévka moc hustá, naředíme vodou.

4.    Servírujeme s granolou, polníčkem, mungo klíčky a několika kapkami smetany.