Suroviny
· Výpek z pekáče, ve kterém jsme
pekli jehněčí maso
· 1 lžíce hladké mouky
· 1 dcl nízkotučného mléka
· 3 lžíce hrášku (čerstvý, sterilovaný
nebo mražený)
· Pažitka a petrželová nať
· Sůl, pepř
Postup
1. Z vychladlého výpeku odstraníme
všechen ztuhlý tuk z povrchu.
2. Výpek naředíme vodou a přidáme mouku.
3. Polévku rozmixujeme, dáme na sporák a
povaříme. Přidáme mléko a necháme ještě jednou přejít varem.
4. Zkontrolujeme konzistenci a chuť
polévky. Když je hustá a silná, naředíme, když je moc jemná dochutíme solí a
pepřem. Vždycky je lepší udělat polévky menší množství a hustější, a v případě
potřeby přidat mléko nebo vodu než naopak. Když uděláme polévky moc, nebude
cítit typická chuť po jehněčím mase a česneku.
5. Nakonec do polévky přidáme hrášek a
pažitku.
6. Servírujeme ozdobenou petrželovou
natí