Suroviny
· 250 g krůtího masa bez kosti a kůže
· 170 g kulatozrnné rýže
· Vývar
· Sůl, sladká mletá paprika
· Sýr na strouhání na dochucení při
servírování (parmezán, gouda, eidam) podle chuti
· Zelenina na ozdobení (salát, okurka,
paprika, pórek, bylinky apod.)
Postup
1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme,
okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Během vaření
podléváme vývarem podle potřeby.
2. Přidáme rýži, kterou jsme si odměřili
v hrnku. Podlijeme vývarem v poměru 1 díl rýže a 2 díly vývaru. Ve
chvíli, kdy je rýže asi ze 3/4 hotová, zkontrolujeme, jestli je rizoto dost
slané. V případě potřeby dosolíme a promícháme.
3. Na mírné teplotě dusíme, až se všechen
vývar vsákne a rýže je měkká.
4. Servírujeme s čerstvou zeleninou a se sýrem.