Suroviny
· 4 plátky vepřové pečeně
· 120 g bakoňské slaniny
· 1 cibule
· ½ červené papriky
· 1 plechovka krájených sterilovaných
žampionů
· 200 ml 12% smetany
· Na ozdobení 4 lžíce zakysané 15%
smetany
· Mletá sladká paprika
· Sůl
· Pepř
· Sušená petrželová nať
· Sušený kopr
· Vývar na podlévání
· Hladká mouka na poprášení masa
· 1 lžička másla
Do hrnce
dáme na velmi drobno nakrájenou slaninu, cibuli a papriku. Trochu podlijeme
vývarem a nálevem ze žampionů. Na mírném ohni vaříme, aby cibule a paprika
změkly. Okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou. Během vaření podléváme
vývarem. Když paprika a cibule změkne, necháme vývar úplně zredukovat.
Podlijeme smetanou, přidáme žampiony a necháme přejít varem.
Vepřovou pečeni naklepeme na tenko (asi 2-3
mm). Osolíme, opepříme a trochu poprášíme hladkou moukou. Opečeme nasucho na
nepřilnavé pánvi z každé strany cca 1-2 minuty. Pánev sundáme ze sporáku a
necháme trochu zchladnout. Přidáme máslo. Teplota pánve by měla být taková, aby
se máslo jen lehce rozpustilo. V rozpuštěném másle otočíme maso tak, aby
se omastilo z obou stran, ale nesmí se smažit.