Dýňová polévka s kuřecím vývarem a granolou

 Suroviny

·       1 dýně Hokkaidó

·       Kuřecí vývar

·       Sůl

·       Lžíce hladké mouky na zahuštění

·       Na 2 l polévky cca 100 ml mléka

·       Slaná granola na posypání

·       16 % zakysaná smetana na talíř

·       Na dozdobení čerstvou bazalku a kousek kudrnky

Postup

1.    Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem tak, aby byla všechna potopená. Vaříme až změkne.

2.    Uvařenou dýni rozmixujeme spolu s hladkou moukou. Jestli je moc hustá, přidáme vývar. Vrátíme na sporák a přidáme mléko. Všechno ještě převaříme.

3.    Servírujeme se lžící zakysané smetany, nasekanými bylinkami a posypané granolou.