Suroviny
· 4 mrkve
· 1 velká cibule
· 1 barevná žlutá nebo červená paprika
· 5 velkých lusků ačokči
· Kousek pórku
· 1 jarní cibulka
· Hrst fazolí
· 4 lžíce vařeného bulguru
· Sůl
· 1 lžička másla na zvýraznění chuti
Postup
1. Den předem namočíme fazole do vody.
Druhý den uvaříme do měkka.
2. Všechnu zeleninu očistíme a
nakrájíme.
3. První do hrnce dáme mrkev a cibuli.
Podlijeme trochou vody a dusíme. Přidáme máslo. Během dušení přidáváme vodu,
vždycky jen tak aby se zelenina dusila, ne vařila. Také nenecháme vodu úplně vyvařit, aby se
nesmažilo máslo.
4. Postupně přidáváme papriku, ačokču a
pórek. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozvařená.
5. Když je zelenina měkká, přidáme
fazole a vodu tak, aby vznikla hustší polévka. Necháme přejít varem, a nakonec
vmícháme vařený bulgur a na jemno nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí.