Minestrone

 Suroviny

·       4 mrkve

·       1 velká cibule

·       1 barevná žlutá nebo červená paprika

·       5 velkých lusků ačokči

·       Kousek pórku

·       1 jarní cibulka

·       Hrst fazolí

·       4 lžíce vařeného bulguru

·       Sůl

·       1 lžička másla na zvýraznění chuti

Postup

1.    Den předem namočíme fazole do vody. Druhý den uvaříme do měkka.

2.    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme.

3.    První do hrnce dáme mrkev a cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme. Přidáme máslo. Během dušení přidáváme vodu, vždycky jen tak aby se zelenina dusila, ne vařila.  Také nenecháme vodu úplně vyvařit, aby se nesmažilo máslo.

4.    Postupně přidáváme papriku, ačokču a pórek. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozvařená.

5.    Když je zelenina měkká, přidáme fazole a vodu tak, aby vznikla hustší polévka. Necháme přejít varem, a nakonec vmícháme vařený bulgur a na jemno nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí.