Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci

 Suroviny

·       Prsa z divoké kachny bez kůže

·       2 bobkové listy

·       Několik kuliček jalovce

·       Několik kuliček nového koření

·       Několik kuliček pepře

·       Větvička rozmarýnu

·       Sůl

·       1 lžíce hladké mouky na zahuštění omáčky

Postup

1.    Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1 – 1,5 cm tekutiny. Hrnec zapneme na L a vaříme, dokud není maso měkké. Čas se bude lišit, podle stáří ptáka. Já jsem pomalila cca 4 hodiny.

2.    Maso vyndáme, uchováme v teple a doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme chvilku povařit. Nakonec můžeme, ale nemusíme přecedit.

3.    Servírujeme s bulgurem.