Suroviny
· Prsa z divoké kachny bez kůže
· 2 bobkové listy
· Několik kuliček jalovce
· Několik kuliček nového koření
· Několik kuliček pepře
· Větvička rozmarýnu
· Sůl
· 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
omáčky
Postup
1. Prsa osolíme, vložíme do pomalého
hrnce, přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo
asi 1 – 1,5 cm tekutiny. Hrnec zapneme na L a vaříme, dokud není maso měkké.
Čas se bude lišit, podle stáří ptáka. Já jsem pomalila cca 4 hodiny.
2. Maso vyndáme, uchováme v teple a
doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého
míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme
požadovaného množství a konzistence, necháme chvilku povařit. Nakonec můžeme,
ale nemusíme přecedit.
3. Servírujeme s bulgurem.