Suroviny
· 2 plátky vepřové pečeně
· 1 lžíce hladké mouky
· 1 plechovka žampionů ve slaném nálevu
· Sůl
· Pepř
Postup
1.
Maso
rozklepeme na velmi tenké plátky, asi 2 – 3 mm silné. Osolíme, opepříme a ze
všech stran poprášíme hladkou moukou. Mouku rukama vetřeme do masa po celém
jeho povrchu.
2.
Na
nepřilnavé pánvi bez použití tuku maso zprudka opečeme z obou stran. Trvá
to asi 1 - 2 minuty z každé strany. Maso přendáme do nahřáté misky, dobře
utěsníme a udržujeme v teple. Maso si odpočine a zůstane šťavnaté.
3.
Na
stejnou pánev, na které jsme dělali maso, vyklopíme žampiony i s nálevem a
krátce povaříme. Zbytek mouky na pánvi nám pomůže nálev lehce zahustit.
4.
Servírujeme
s bulgurem přelitým žampionovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.