Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

 Suroviny

·       2 plátky vepřové pečeně

·       1 lžíce hladké mouky

·       1 plechovka žampionů ve slaném nálevu

·       Sůl

·       Pepř

Postup

1.      Maso rozklepeme na velmi tenké plátky, asi 2 – 3 mm silné. Osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. Mouku rukama vetřeme do masa po celém jeho povrchu.

2.      Na nepřilnavé pánvi bez použití tuku maso zprudka opečeme z obou stran. Trvá to asi 1 - 2 minuty z každé strany. Maso přendáme do nahřáté misky, dobře utěsníme a udržujeme v teple. Maso si odpočine a zůstane šťavnaté.

3.      Na stejnou pánev, na které jsme dělali maso, vyklopíme žampiony i s nálevem a krátce povaříme. Zbytek mouky na pánvi nám pomůže nálev lehce zahustit.

4.      Servírujeme s bulgurem přelitým žampionovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.