Suroviny
· 1 kostka droždí
· 200 g pečených kuřecích prsou
· 1 vejce
· 200 ml nízkotučného mléka
· 6 – 7 lžic hladké mouky
· 1 mrkev
· 1 cibule
· 10 cm pórku
· Sůl
· Pepř
· Kuřecí vývar
· Petrželová nať
Postup
1. Mrkev a cibuli nakrájíme na velmi
malé kousky nebo nastrouháme a dáme vařit do cca 1 litru kuřecího vývaru.
2. Droždí rozdrobíme do malého kastrůlku,
přidáme 2 lžíce mléka a za stálého míchání zahříváme, až vznikne hladká hmota. Necháme
vychladnout.
3. K droždí přidáme celé vejce a
cca 3 – 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto takové
konzistence, aby neteklo, ale šlo dobře protlačit přes haluškovač.
4. V mléce rozmícháme zbylou mouku
a zahustíme tím polévku. Do polévky přidáme na jemno nakrájený pórek a přes
haluškovač protlačíme do vroucí polévky noky. Přidáme nakrájené maso. Necháme
povařit asi 3 minuty. V případě potřeby dochutíme solí, pepřem a pokud je
polévka moc hustá, přidáme vývar. Ozdobíme petrželovou natí.