Suroviny
· 500 g vepřové kýty nebo plece
· 2 velké červené, zelené nebo žluté
papriky
· 1 lžička mleté papriky
· 2 lžíce zakysané smetany
· 1 dcl mléka
· 1 lžíce hladké mouky
· Čerstvá nebo sušená petrželová nať
· Čerstvý nebo sušený kopr
· Sůl
· Pepř
Postup
1.
Maso
osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme na proužky nakrájenou
čerstvou papriku, podlijeme cca 2 dcl vody a v pomalém hrnci vaříme, až je
maso měkké.
2.
Maso
uchováme na teple, vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce a
povaříme. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, a ještě krátce povaříme.
3.
Maso
nakrájíme na plátky a omáčku na talíři posypeme petrželkou a koprem. Jako
příloha se hodí halušky.