Suroviny
· 1 kg hovězí kližky
· 2 velké cibule
· 1 malá hlavička česneku
· 1 l hovězího vývaru
· 2 lžíce hladké mouky
· 0,5 lžíce gulášové papriky
· 1 chilli paprička
· Sůl, pepř. Kmín
Postup
1.
Maso
nakrájíme na 8 stejně velkých kousků. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a
česnek, koření a podlijeme vývarem.
2.
Pomalý
hrnec zapneme na L a pomalíme, až je maso měkké. Záleží na mase, ale obvykle to
bývá tak 10-12 hodin.
3.
Měkké
maso vyndáme z hrnce, aby se nám při dokončování omáčky nerozpadlo.
4.
Hrnec
přepneme do režimu dušení. Pokud náš hrnec tuto funkci nemá, přendáme omáčku do
hrnce a pokračujeme na sporáku.
5.
V trošce
studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Necháme povařit, vrátíme do
hrnce maso, které prohřejeme a můžeme servírovat. Na talíř přidáme čerstvou
papriku, rajčata, pórek a jarní cibulku. Jako přílohu volíme rýži, těstoviny,
bulgur nebo chléb.