Suroviny
· 1,5 kg hovězích žeber s kostí,
nejlépe v celku
· 3 lžíce medu
· 5 stroužků prolisovaného česneku
· Asi 5 cm čerstvého nastrouhaného
zázvoru
· 1 lžička mletého kmínu
· 1 lžička semínek koriandru
· 4 lžičky sójové omáčky
· 2 lžičky rybí omáčky
· Sůl
Postup
1.
Všechny
suroviny promícháme a vzniklou marinádou dobře potřeme maso. Nechte v chladu
marinovat do druhého dne.
2.
Žebra
i s marinádou vložte do pomalého hrnce, podlijte asi 2 cm vody a pomalte
na LOW tak dlouho, až je maso měkké a kosti z masa jdou lehce odstranit.
Doba záleží na velikosti a stáří masa. Počítejte nejméně s 10 – 12
hodinami.
3.
Když
je maso měkké, vyndáme kosti a maso nakrájíme na plátky.
4.
Servírujeme
s chlebem, hořčicí a křenem nebo s bramborovou kaší a salátem.