Suroviny na uzenou nádivku
· 5 rohlíků
· 200 ml uzeného vývar
· 6 vajec
· 500 g vařeného uzeného masa
· Hrst nasekané petrželové nati
· Sůl, pepř, muškátový květ
Suroviny na
nádivku s kuřecími drůbky
· 5 rohlíků
· 400 g kuřecích jater
· 600 g kuřecích srdcí
· 1 cibule
· 6 vajec
· 100 ml mléka
· Hrst nasekané petrželové nati
· Sůl, pepř, muškátový květ
Suroviny na
sýrovou nádivku
· 5 rohlíků
· 200 ml mléka
· 6 vajec
· 400 g tvrdého sýra
· Hrst nasekané petrželové nati
· Sůl, pepř, muškátový květ
Postup
1.
Začneme
tím, že dáme vařit uzené maso.
2.
Nakrájíme
cibuli, kuřecí játra a srdce na malé kousky a dusíme, dokud srdce nezměknou.
3.
Všechny
rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Všechna vajíčka rozklepneme a rozšleháme
vidličkou. Smícháme s rohlíky a nasekanou petrželovou natí a necháme
chvilku proležet.
4.
Mezi
tím si nakrájíme na kostičky sýr
5.
Rohlíky
s vajíčkem rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme mléko a
nakrájený sýr. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme.
Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
6.
Uvařené
uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s vývarem do druhého dílu
rohlíkového základu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře
promícháme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
7.
Udušené
kuřecí drůbky přidáme do 3 dílu základu, přidáme mléko, sůl, pepř a muškátový
květ. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
8.
Servírujeme
nakrájené na kostičky, ozdobené zeleninou.