Suroviny
· Vepřové koleno cca 1 kg
· 3% solný nálev
· 4 stroužky česneku
· 2 Bobkové listy
· 1 badyán
· 5 kuliček nového koření
· 10 kuliček celého pepře
· 0,5 lžičky sezamového semínka
· 0,5 lžičky uzené papriky
· Špetka soli do marinády
· 1 lžička oleje do marinády
Postup
1.
Ostrým
nožem nařežeme kůži do čtverců. Řezy vedeme asi 2 cm od sebe. Dáváme pozor,
abychom neřízli moc hluboko a nenařízli maso.
2.
Koleno
naložíme do vody se solí. Roztok by měl být 3%. Koleno musí být cele ponořené
v roztoku. Necháme v chladničce cca 48 hodin.
3.
V hmoždíři
rozdrtíme koření, česnek a olej mimo bobkového listu. Vzniklou marinádou
potřeme celé koleno, které vložíme do sáčku a přidáme bobkový list. Ze sáčku
odsajeme vzduch a sáček uzavřeme. Necháme v chladničce dalších 24 hodin.
4.
Nastavíme
teplotu na 67°C a vaříme 35 hodin.
5.
Po
35 hodinách vyjmeme koleno ze sáčku a v troubě pod grilem pečeme, doku
není kůže křupavá. Záleží na troubě. Obvykle to trvá tak 20 – 25 minut.