Kulajda

Suroviny

·       Hrst sušených hub

·       Hrst nasekaného kopru

·       200 ml 10% smetany na vaření

·       300 ml nízkotučného mléka

·       500 ml vývaru

·       1 větší brambor

·       1 lžíce hladké mouky

·       Drcený kmín

·       Sůl

·       Na každou porci 1 vejce

Postup

1.      Do vývaru vložíme houby, celý brambor, sůl a kmín. Vaříme asi 0,5 hodiny, aby houby a brambor byly měkké a vývar se zredukoval. Brambor vyndáme a dáme stranou.

2.      V mléce rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Povaříme asi 10 minut. Zjemníme smetanou, a nakonec přidáme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.

3.      Servírujeme se ztraceným vejcem, nakrájeným bramborem. Navrch ještě ozdobíme čerstvým koprem a petrželkou.