Suroviny
· Hrst sušených hub
· Hrst nasekaného kopru
· 200 ml 10% smetany na vaření
· 300 ml nízkotučného mléka
· 500 ml vývaru
· 1 větší brambor
· 1 lžíce hladké mouky
· Drcený kmín
· Sůl
· Na každou porci 1 vejce
Postup
1.
Do
vývaru vložíme houby, celý brambor, sůl a kmín. Vaříme asi 0,5 hodiny, aby
houby a brambor byly měkké a vývar se zredukoval. Brambor vyndáme a dáme
stranou.
2.
V mléce
rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Povaříme asi 10 minut. Zjemníme
smetanou, a nakonec přidáme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.
3. Servírujeme se ztraceným vejcem, nakrájeným bramborem. Navrch ještě ozdobíme čerstvým koprem a petrželkou.